Project Den Turfput in Zemst.

Een nieuwe sporthal met omgeving voor Zemst.

Recent is in Zemst de omgevingsaanvraag ingediend voor de bouw van een gloednieuwe sporthal ‘Den Turfput’ op de locatie met historisch dezelfde naam, gelegen achter het Gemeenschapscentrum De Melkerij en naast de voetbalterreinen en kantine.

Deze ambitieuze onderneming wordt geïnitieerd door de gemeente Zemst, met als doel niet alleen een hoogwaardige sportfaciliteit te realiseren, maar ook de omliggende omgeving te transformeren tot een levendig centrum voor sport en recreatie.

Lees meer

Het kernstuk van dit veelbelovende project omvat de bouw van een moderne multi-sporthal met een royaal oppervlakte van ongeveer 2.327 vierkante meter.

Deze uitgebreide faciliteit zal volledig zijn uitgerust voor sporten als volleybal en basketbal, en zal tijdens de dag beschikbaar zijn voor de lokale scholen, waardoor jonge atleten kunnen trainen en spelen in een ultramoderne sportomgeving. Bovendien zal de nieuwe sporthal worden voorzien van moderne kleedkamers, een veelzijdige polyvalente zaal, technische ruimtes en een uitschuifbare tribune om de sfeer tijdens wedstrijden en evenementen te optimaliseren.

Niettemin omvat de visie van de gemeente Zemst een bredere herontwikkeling van de omliggende omgeving. Bewoners kunnen uitkijken naar een prachtig aangelegde parkzone, een uitbreiding van het evenementenplein, een handige ‘kiss and ride’-zone, een nieuwe petanquebaan, een kunstgrasveld voor voetbalfans, een ruime fietsenstalling, een minivoetbalpitch voor recreatieve wedstrijden, een oefenveld voor sportteams en zelfs een speciaal ontworpen fiets- en wandelverbinding om de gehele site te doorkruisen.

Dit project belooft niet alleen een centrum voor sportieve activiteiten te worden, maar ook een ontmoetingsplaats voor de gemeenschap, waar bewoners van alle leeftijden kunnen genieten van een actieve en gezonde levensstijl.

De nieuwe sporthal en haar omgeving zullen een waardevolle toevoeging zijn voor de gemeente Zemst en zullen ongetwijfeld de trots van de gemeenschap worden. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen, want dit is slechts het begin van een veelbelovend nieuw hoofdstuk in de sportgeschiedenis van Zemst!

 

Studio Klein Brabant ism C’Zaar architecten, Sweco en Pellikaan Bouwbedrijf.

 

 

Wij zoeken een Project Architect(e)

Wij zoeken een Project Architect(e)

Vacature Project architect(e) bij Studio Klein Brabant. Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Word onze nieuwe Project Architect(e)! Bij Studio Klein Brabant zijn we op zoek naar een ervaren Project Architect(e) die deel wil uitmaken van ons team. Als jij een teamspeler...

Groene Revolutie – deel 2: De Green Deal Duurzame zorg

Groene Revolutie – deel 2: De Green Deal Duurzame zorg

Ook voor de Zorg heeft Vlaanderen een gezamenlijk initiatief dat de krachten bundelt. De Green Deal Duurzame Zorg staat centraal in de transitie naar een meer duurzame zorgsector, waarbij de focus ligt op verschillende aspecten, waaronder duurzame bouwpraktijken. Als...

Groene Revolutie: De Green Deal Sportdomeinen

Groene Revolutie: De Green Deal Sportdomeinen

Studio Klein Brabant draagt graag bij aan een klimaatbestendige toekomst door voortdurend op zoek te gaan naar de beste oplossingen voor duurzame sportdomeinen.
Samen streven we naar een groenere en gezondere omgeving voor alle gebruikers.

Het Klimaatdak: Bouwen voor een Duurzame Toekomst

Het Klimaatdak: Bouwen voor een Duurzame Toekomst

Op 23 februari 2024, tijdens de start van Batibouw 2024, wordt het Klimaatdak-protocol officieel voorgesteld. Een cruciale stap in duurzamer bouwen en wonen.

Bij Studio Klein Brabant streven we naar een toekomst met klimaatdaken.