Het vernieuwde sportcomplex Bleukens in Balen is klaar voor gebruik! Na maanden van bouwwerkzaamheden hebben wij, als architectenbureau Studio Klein Brabant, samen met  het gemeentebestuur een moderne en uitgebreide sportaccommodatie neergezet. Deze uitbreiding brengt nieuwe mogelijkheden voor sporters uit de regio en brengt de lokale sportvoorzieningen naar een hoger niveau. 

Een nieuwe sporthal en vernieuwde faciliteiten 

Het meest in het oog springende onderdeel van de vernieuwing is de toevoeging van een volledig nieuwe sporthal naast de bestaande infrastructuur. Deze hal biedt ruimte aan diverse sportverenigingen, waaronder gevechtsporten en balsporten. Met moderne, goed uitgeruste ruimtes wordt ervoor gezorgd dat sporters optimaal kunnen trainen en wedstrijden spelen. 

Daarnaast zijn de douchefaciliteiten volledig vernieuwd, met speciale aandacht voor de toegankelijkheid voor joggers en andere buitensporters. Dit zorgt ervoor dat zowel binnen- als buitensporters gebruik kunnen maken van comfortabele voorzieningen na hun activiteiten. 

Een skatepark voor alle Leeftijden 

Ook het skatepark, dat al een populaire trekpleister was voor de jeugd van Balen, heeft een flinke upgrade gekregen. De ruimte is nu ingedeeld volgens leeftijd en technische vaardigheid, zodat zowel beginnende als gevorderde skaters hun sport in een veilige omgeving kunnen beoefenen. Dit nieuwe ontwerp biedt voor elk wat wils, van jonge kinderen tot ervaren skaters. 

Samenwerking met architectenbureau Studio Klein Brabant 

Wij als architectenbureau waren verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe infrastructuur. Het ontwerp is niet alleen functioneel en duurzaam, maar ook gericht op het creëren van een aangename en toegankelijke omgeving voor alle sporters. 

Toekomstgericht en klaar voor het volgende sportseizoen 

Met de voltooiing van de werken is sportcomplex Bleukens klaar voor het volgende sportseizoen. De lokale sportverenigingen kunnen zich verheugen op de verbeterde en uitgebreide voorzieningen, waardoor er meer ruimte is voor groei en ontwikkeling. 

Bovendien wordt er met de vernieuwde infrastructuur ingezet op duurzaamheid en veelzijdigheid, zodat het complex ook in de toekomst kan blijven voldoen aan de behoeften van de gemeenschap. 

Sportcomplex Bleukens is klaar om een centrale rol te spelen in het bevorderen van gezondheid, sport en welzijn in de regio. 

Deel dit artikel op deze sociale media