Studio Klein Brabant team

Studio Klein Brabant team

Maak kennis met het team van Studio Klein Brabant: Samen Sterk in Architectuur Bij Studio Klein Brabant geloven we in de kracht van samenwerking. Ons team bestaat uit een diverse groep professionals die samen een rijke mix van vaardigheden en ervaringen bieden. We...

Sportcomplex Bleukens in Balen is klaar voor de toekomst

Sportcomplex Bleukens in Balen is klaar voor de toekomst

Het vernieuwde sportcomplex Bleukens in Balen is klaar voor gebruik! Na maanden van bouwwerkzaamheden hebben wij, als architectenbureau Studio Klein Brabant, samen met  het gemeentebestuur een moderne en uitgebreide sportaccommodatie neergezet. Deze uitbreiding brengt...

Groene Revolutie – deel 2: De Green Deal Duurzame zorg

Groene Revolutie – deel 2: De Green Deal Duurzame zorg

Ook voor de Zorg heeft Vlaanderen een gezamenlijk initiatief dat de krachten bundelt. De Green Deal Duurzame Zorg staat centraal in de transitie naar een meer duurzame zorgsector, waarbij de focus ligt op verschillende aspecten, waaronder duurzame bouwpraktijken. Als...

Groene Revolutie: De Green Deal Sportdomeinen

Groene Revolutie: De Green Deal Sportdomeinen

Studio Klein Brabant draagt graag bij aan een klimaatbestendige toekomst door voortdurend op zoek te gaan naar de beste oplossingen voor duurzame sportdomeinen.
Samen streven we naar een groenere en gezondere omgeving voor alle gebruikers.

Het Klimaatdak: Bouwen voor een Duurzame Toekomst

Het Klimaatdak: Bouwen voor een Duurzame Toekomst

Op 23 februari 2024, tijdens de start van Batibouw 2024, wordt het Klimaatdak-protocol officieel voorgesteld. Een cruciale stap in duurzamer bouwen en wonen.

Bij Studio Klein Brabant streven we naar een toekomst met klimaatdaken.

Architectuur is onze core-business en de derde dimensie is voor ons het medium bij uitstek.  De aanpak van ons ontwerpteam vertaalt zich in een continue zoektocht naar de juiste interactie tussen programma en locatie. Wij gaan op zoek naar het karakter en het geheugen van de plek en spelen maximaal in op de omgevingsfactoren. Het programma van eisen, de eigenheid van het plangebied en haar onmiddellijke omgeving geven de randvoorwaarden aan waarbinnen een coherente visie op het geheel ontwikkeld wordt.  Eerste schetsen zijn dan ook vaak eerder potentieschetsen.  Belangrijkste opgave is evenwel om de krachtlijnen, de potenties van die eerste schetsen om te kunnen zetten naar het gerealiseerde project en in alle fasen van het bouwtraject te handhaven.

Interieur kan niet langer als een aparte discipline beschouwd worden.  Vrij vaak ligt in het verlengde van een project extra aandacht voor ‘interior design’.  Het is een discipline waar techniciteit, ervaring, kwaliteit,  budget en een gedreven vorm van detaillering in een zeer uitdagend spanningsveld ten opzichte van elkaar liggen.  Graag zien we dan ook projecten behandeld als totaalopdrachten waarbij de architectuur en het interieur naadloos in elkaar overgaan.

Ecologische en duurzame architectuur kan worden omschreven worden als  de invulling van de relatie “mens-project-omgeving” afgestemd op de sociale, economische en ecologische noden van de huidige en toekomstige generaties.  Ecologische en duurzame maatregelen zijn brongericht, essentieel en eenvoudig, kosteneffectief, gebruiks– en onderhoudsvriendelijk, herkenbaar, bevatbaar en functioneel, beproefd, voorspelbaar en controleerbaar, algemeen toepasbaar en tenslotte open voor bewonersinitiatieven.                         De maatregelen om het begrip ‘duurzaam bouwen’ te concretiseren worden in de studio steeds afgetoetst aan de hand van 6 thema’s: ruimtelijke ordening & omgeving, concept, energie, materialen, milieu en water.