Brandweerkazerne Bornem

De Brandweerkazerne Bornem is als gebouw ontworpen geheel volgens de organisatie van de brandweer.  Het accent ligt op het proces van de uitruk, de terugkeer van de mensen en materieel en het weer gereedmaken voor de volgende uitruk.  Alle overige werkzaamheden dienen zo georganiseerd te zijn dat ze de uitrukcyclus ondersteunen zodat deze efficiënt en veilig verloopt.  De leidinggevende personen en het crisiscentrum hebben een maximaal overzicht en uitzicht op de uitrukcyclus.

De kazerne is een compact, operationeel gebouw  maar is tevens in hoge mate transparant met als belangrijkste voordelen een hoge daglichttoetreding,  uitzicht op de operaties zijde Lindestraat, uitzicht op de uitruk zijde Puursesteenweg en rechtstreeks zicht op de remise.  Doorzicht, overzicht en uitzicht zijn dus de belangrijkste pijlers in dit project.

De Brandweerkazerne Bornem wordt operationeel gehouden door 6 officieren en 52 vrijwilligers.  De grote remise aan de zijde van de Puursesteenweg biedt plaats aan 8 voertuigen van commandowagen tot hoogtewerker).  Aan de zijde Lindestraat bevindt zich een groot oefenplein en de trage voertuigenhal voor 8 wagens die minder frequent moeten uitrijden (bvb bootaanhangwagen).

De burelen van officieren, de radiokamer en het crisiscentrum bevinden zich op het nivo van de Lindestraat en zijn gespreid rond de centrale vide met zicht op de remise.  Op de bovenste verdieping tenslotte bevindt zich een grote opdeelbare polyvalente ruimte.

you win some, you lose some…multidisciplinaire gymhal

you win some, you lose some…multidisciplinaire gymhal

...But you can't win them all.  Klik op de link om ons niet-weerhouden wedstrijdvoorstel voor een multidisciplinaire gymhal met verblijfsaccomodaties te Kalmthout te ontdekken.  Een interessante volume opbouw binnen de bepalingen van het RUP, waarbij het...

Een groene heuvel in het hart van de school.

Een groene heuvel in het hart van de school.

Wanneer de beschikbare ruimte beperkt is, maar het programma van eisen groot, dan gebruik je best elke vierkante meter tweemaal.  Dat heeft de secundaire school OLVP goed begrepen en waren ze snel overtuigd van onze plannen om de nieuwe fietsenstalling ondergronds te...

Sporthal Niel.

Sporthal Niel.

Sporthal Niel. Begin 2018 werd aan Studio Klein Brabant de opdracht toegewezen voor het uitbreiden van de bestaande sporthal in de Landbouwstraat te Niel met een gymhal en een gevechtssporthal.  Momenteel leggen we de laatste hand aan de omgevingsaanvraag, klik hier...