Hemelhof – Herinrichting gelijkvloers

Recent werd de herinrichting van het gelijkvloers van het Hemelhof opgeleverd.  Dit gebouw omvat de diverse administratieve diensten van het ocmw Bornem.  Opdracht voor het gelijkvloers was het transparant maken en opentrekken van de inkomzone van het ocmw zodat onder de noemer ‘sociaal huis’ de ontvangstzone meer uitnodigend werd voor de bezoekers.

Centraal in het gelijkvloers werd één lang, balkvormig volume geplaatst waarin de verschillende diensten verwerkt zijn, zoals ondermeer de centrale balie.  Aan beide zijden rond deze balk lopen de circulatiegangen.  Op twee plaatsen doorkruisen ze het volume zodat hier extra open ruimte ontstaat voor inkom en wachtruimten.  Tevens trekken deze de balie volledig los en maken er een vrijstaand eiland van, aan alle zijden bereikbaar.

Wonen in ‘Buckenholt’

Wonen in ‘Buckenholt’

Na de lockdown draait ons BIM-team stilaan terug op volle kracht.  Zo werken we deze maand de omgevingsaanvraag af voor het project 'Buckenholt', een nieuwbouw meergezinswoning met 31 woningen en 2 handelsruimten aan de rand van het centrum van Buggenhout.  Het...

Leven in de brouwerij!

Leven in de brouwerij!

Vandaag kregen we de goedkeuring van de Stad Dendermonde om onze voorstellen voor de reconversie van de Brouwerij D'Hollander te Baasrode verder uit te werken voor de omgevingsaanvraag. Eerder had onroerend erfgoed ook al gunstig advies gegeven. Binnenkort komt er dus...

Inspirerende collega’s gezocht

Inspirerende collega’s gezocht

Studio Klein BrabantStudio Klein Brabant is gevestigd in Bornem, centraal gelegen in de driehoek Antwerpen, Gent, Brussel.  Kenmerkend voor Studio Klein Brabant is enerzijds de kleinschalige en persoonlijke benadering en opvolging, anderzijds de zoektocht naar...

Inspirerend? Koninklijk werk ibis!

Inspirerend? Koninklijk werk ibis!

Neen, we worden nog net geen hofleverancier, maar dit is wel een volgend inspirerend project.  Fier dat we hier de uitbreiding voor de aspiranten-bootsmannen mogen tekenen.  Wat is IBIS? Dit vertellen ze zelf over hun werking: “Omgeven door water, op wandelafstand van...

Werken aan Sporthal Laarne nu echt van start!

Werken aan Sporthal Laarne nu echt van start!

Op woensdag 4 december 2019 werd de eerste steen gelegd in het kader van het project UITBREIDING SPORTHAL LAARNE. Een publiek/private realisatie in opdracht van het gemeentebestuur Laarne, i.s.m. de firma Pellikaan Holding N.V. en het architectenbureau Studio Klein...