Wzc Onze Lieve Vrouw – fase noord

Studio Klein Brabant werd aangesteld om in een dense stedelijke context een masterplan ZORG uit te werken voor de toekomstige uitbreidingen van het wzc Onze Lieve Vrouw te Bornem.

Lees het volledige verslag

Vertrekkende vanuit een behoeftenstudie werd begin 2011 een programma van eisen vastgelegd om te realiseren tegen 2020.

Halverwege deze periode zijn twee van de vier fasen afgewerkt, is een derde fase in uitvoering en wordt de vierde fase in ontwerp uitgewerkt. Alle noodzakelijke uitbreidingen en aanpassingen werden tot 4 fasen herleid, noord, midden, zuid en oost. De fasen noord, midden en oost zijn fysisch verbonden met het hoofdgebouw, de fase zuid ligt aan de overzijde van de straat.

Bij al deze fases was de ruimtelijke integratie in de bestaande omgeving zeer belangrijk, met respect voor alle bestaande zichten en lichten en zonder een te dominant complex te worden in een toch hoofdzakelijk kleinschalige dorpskern. Van deze fasen vormde de fase noord het uitgangspunt voor de ontplooiing van de overige delen van de site.  In deze fase werd het aspect van een ‘welzijnsbevorderende omgeving’  zeer verregaand uitgepuurd.

Op een vrij compact terrein wordt het programma van eisen intern vertaald in een “belevenis” woonzorgcentrum waarbij in hoge mate aandacht werd besteed aan de publieke ruimten in het gebouw en deze eigenlijk gebruikt worden om de kamers van de bewoners er rond te organiseren. Extern was voornamelijk de integratie in de bestaande omgeving zeer belangrijk met respect voor alle bestaande zichten en lichten en zonder te dominant als volume in de omgeving te worden.

you win some, you lose some…multidisciplinaire gymhal

you win some, you lose some…multidisciplinaire gymhal

...But you can't win them all.  Klik op de link om ons niet-weerhouden wedstrijdvoorstel voor een multidisciplinaire gymhal met verblijfsaccomodaties te Kalmthout te ontdekken.  Een interessante volume opbouw binnen de bepalingen van het RUP, waarbij het...

Een groene heuvel in het hart van de school.

Een groene heuvel in het hart van de school.

Wanneer de beschikbare ruimte beperkt is, maar het programma van eisen groot, dan gebruik je best elke vierkante meter tweemaal.  Dat heeft de secundaire school OLVP goed begrepen en waren ze snel overtuigd van onze plannen om de nieuwe fietsenstalling ondergronds te...

Sporthal Niel.

Sporthal Niel.

Sporthal Niel. Begin 2018 werd aan Studio Klein Brabant de opdracht toegewezen voor het uitbreiden van de bestaande sporthal in de Landbouwstraat te Niel met een gymhal en een gevechtssporthal.  Momenteel leggen we de laatste hand aan de omgevingsaanvraag, klik hier...