Recent dienden we de omgevingsaanvraag in voor de bouw van een moderne sporthal ‘Den Turfput’, achter De Melkerij en naast de voetbalaccommodatie.

Dit ambitieuze project, geïnitieerd door de gemeente Zemst, omvat niet alleen de constructie van een ruime multi-sporthal met faciliteiten voor volleybal en basketbal, maar belooft tevens een volledige herinrichting van de omliggende omgeving

 

 

 

 

 

Het kernstuk van dit initiatief is de realisatie van een centrum voor sportieve activiteiten en recreatie.

De geplande sporthal van 2.327 vierkante meter zal niet alleen plaats bieden aan diverse sporten, maar ook dienen als ontmoetingsplek.

 

 

 

 

 

Daarnaast wordt de omgeving omgetoverd tot een levendig gebied, met een prachtig aangelegde parkzone, een uitbreiding van het evenementenplein, een ‘kiss and ride’-zone, een petanquebaan, een kunstgrasveld, fietsenstallingen, een minivoetbalpitch, oefenvelden, en een speciale fiets- en wandelverbinding die de gehele site doorkruist.

 

 

 

 

 

Wij kijken uit naar de verdere ontwikkelingen van dit veelbelovende project. Zemst staat op het punt een nieuw hoofdstuk te schrijven in haar sportgeschiedenis, en wij zijn er trots op dit samen met de gemeente en de andere partners van het bouwteam te kunnen realiseren.

Studio Klein Brabant ism C’Zaar architecten, Sweco en Pellikaan Bouwbedrijf.

 

Deel dit artikel op deze sociale media