Op woensdag 4 december 2019 werd de eerste steen gelegd in het kader van het project UITBREIDING SPORTHAL LAARNE. Een publiek/private realisatie in opdracht van het gemeentebestuur Laarne, i.s.m. de firma Pellikaan Holding N.V. en het architectenbureau Studio Klein Brabant.

Na de realisatie van dit project, zal de indooroppervlakte van het sportcentrum Veldmeers met ongeveer 2/3 vergroot zijn mét behoud van het initieel aantal beschikbare parkeerplaatsen (+/- 190 parkeerplaatsen).

De uitbreiding zal bestaan uit:  

  • Een grote sportzaal (38 x 32 m), splitsbaar in 2 deelzalen met een vrije speelhoogte van 7 m met uitschuifbare zittribune ( ca. 144 zitplaatsen) én een toeschouwerspromenade op verdieping met ca. 50 vaste zitplaatsen
  • Een dojo-zaal (14 x 14 m)
  • Eén polyvalente zaal (17 x 7 m) splitsbaar in 2 deelzalen en met aansluitend één dakterras (6 x 7 m)
  • Sanitaire voorzieningen (op gelijkvloers en verdieping) en 8 groepskleedkamers met douches
  • Een inkomhal/foyer en een aantal kleine technische bergingen 

Het nieuwe gebouw zal vlot toegankelijk zijn via een inkomhal/foyer die rechtstreeks in verbinding staat met de spelersgang van de bestaande sporthal. Bovendien is het gebouw ook rolstoeltoegankelijk, inclusief de verdieping (met lifttoegang). Het dak van de nieuwe sporthal zal voorzien worden van zonnepanelen. Het einde van de werken is voorzien in augustus 2020.

Deel dit artikel op deze sociale media