Studio Klein Brabant HQ

Op een nagenoeg vierkant perceel bakent de diagonale grenslijn van een BPA een driehoekige bouwzone af. Binnen deze bouwzone wordt een volume opgetrokken met een driehoekige footprint met een gelijkvloerse en eerste verdieping.  Centraal in het volume bevindt zich de verticale circulatie met aan één zijde een kantoorruimte voor vrij beroep, aan de andere zijde de privatieve leefruimten. Op de eerste verdieping bevinden zich rond de kern vier slaapkamers en twee badkamers.

Kenmerkend voor het project is de gevel, deels uit een houten gevelbekleding en deels uit gevelmetselwerk, die als een continue, doorlopende huid rond het volume is gespannen, zich sluitend naar de straatzijde, zich openend naar tuinzijde en achterliggend recreatiegebied. De glooiingen en afrondingen die zowel het uitzicht buiten als de ruimten binnen kenmerken, geven het geheel een zachte en rustgevende uitstraling.

you win some, you lose some…multidisciplinaire gymhal

you win some, you lose some…multidisciplinaire gymhal

...But you can't win them all.  Klik op de link om ons niet-weerhouden wedstrijdvoorstel voor een multidisciplinaire gymhal met verblijfsaccomodaties te Kalmthout te ontdekken.  Een interessante volume opbouw binnen de bepalingen van het RUP, waarbij het...

Een groene heuvel in het hart van de school.

Een groene heuvel in het hart van de school.

Wanneer de beschikbare ruimte beperkt is, maar het programma van eisen groot, dan gebruik je best elke vierkante meter tweemaal.  Dat heeft de secundaire school OLVP goed begrepen en waren ze snel overtuigd van onze plannen om de nieuwe fietsenstalling ondergronds te...

Sporthal Niel.

Sporthal Niel.

Sporthal Niel. Begin 2018 werd aan Studio Klein Brabant de opdracht toegewezen voor het uitbreiden van de bestaande sporthal in de Landbouwstraat te Niel met een gymhal en een gevechtssporthal.  Momenteel leggen we de laatste hand aan de omgevingsaanvraag, klik hier...