Dokterspraktijk en woning

Deze  groepspraktijk voor artsen en een bovenliggende woning  omvat op het gelijkvloers ruimte voor 4 artsen.  Naast de praktijkruimte voor de artsen zijn een wachtzaal voorzien, secretariaat, archiefruimte, overlegruimten en een studio voor de arts van wacht.  Gelet op de omvang van dit programma werd dit ondergebracht op het ganse gelijkvloers dat werd uitgewerkt als een sokkel voor de bovenliggende verdieping waarin nog een appartement is voorzien.  De sokkel is vrij massief en compact van uitzicht en wordt enkel onderbroken door repetities van smalle raamopeningen telkens terugkerend in groepen van 2,3 of 4.

Inmiddels zijn de werken opgeleverd, de praktijk opende zijn deuren op 21 mei 2012, 13 maanden na de start van de werken.

Wonen in ‘Buckenholt’

Wonen in ‘Buckenholt’

Na de lockdown draait ons BIM-team stilaan terug op volle kracht.  Zo werken we deze maand de omgevingsaanvraag af voor het project 'Buckenholt', een nieuwbouw meergezinswoning met 31 woningen en 2 handelsruimten aan de rand van het centrum van Buggenhout.  Het...

Leven in de brouwerij!

Leven in de brouwerij!

Vandaag kregen we de goedkeuring van de Stad Dendermonde om onze voorstellen voor de reconversie van de Brouwerij D'Hollander te Baasrode verder uit te werken voor de omgevingsaanvraag. Eerder had onroerend erfgoed ook al gunstig advies gegeven. Binnenkort komt er dus...

Inspirerende collega’s gezocht

Inspirerende collega’s gezocht

Studio Klein BrabantStudio Klein Brabant is gevestigd in Bornem, centraal gelegen in de driehoek Antwerpen, Gent, Brussel.  Kenmerkend voor Studio Klein Brabant is enerzijds de kleinschalige en persoonlijke benadering en opvolging, anderzijds de zoektocht naar...

Inspirerend? Koninklijk werk ibis!

Inspirerend? Koninklijk werk ibis!

Neen, we worden nog net geen hofleverancier, maar dit is wel een volgend inspirerend project.  Fier dat we hier de uitbreiding voor de aspiranten-bootsmannen mogen tekenen.  Wat is IBIS? Dit vertellen ze zelf over hun werking: “Omgeven door water, op wandelafstand van...

Werken aan Sporthal Laarne nu echt van start!

Werken aan Sporthal Laarne nu echt van start!

Op woensdag 4 december 2019 werd de eerste steen gelegd in het kader van het project UITBREIDING SPORTHAL LAARNE. Een publiek/private realisatie in opdracht van het gemeentebestuur Laarne, i.s.m. de firma Pellikaan Holding N.V. en het architectenbureau Studio Klein...